Canalizare infundata. Ce e de facut ?

Canalizarea infundata poate fi o problemă neplăcută și dezagreabilă cu care mulți dintre noi se pot confrunta la un moment dat. Blocajele în sistemul de canalizare pot duce la scurgeri, mirosuri neplăcute și chiar la deteriorarea echipamentelor sanitare. În aceste situații, chemarea unui instalator profesionist poate face diferența dintre o rezolvare rapidă și corectă și o problemă care se poate agrava. În acest articol, vom explora cauzele comune ale infundării canalizării, semnele care arată că este necesară intervenția unui expert și beneficiile colaborării cu un instalator profesionist.

Cauzele Infundării Canalizării

Infundarea canalizării poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv:

 1. Depunerile de Reziduuri: Resturi alimentare, grăsimi, săpunuri, păr și alte particule se pot acumula treptat în conducte și pot crea blocaje.
 2. Obiecte Străine: Obiecte necorespunzătoare aruncate în toaletă sau chiuvetă, cum ar fi scutece umede sau materiale de curățare, pot bloca canalizarea.
 3. Creșterea Naturală a Vegetației: În cazul conductelor exterioare, rădăcinile de plante pot crește în jurul conductelor și pot provoca blocarea acestora.
 4. Coroziunea și Depunerile de Calcar: Coroziunea conductelor și depunerile de calcar pot îngusta spațiul de trecere a apei și pot contribui la blocarea canalizării.

Semne că Canalizarea este Infundată

Pentru a identifica dacă canalizarea este infundată, este important să fii atent la următoarele semne:

 1. Scăderea Vitezei de Drenaj: Dacă apa din chiuvetă, cadă sau toaletă se scurge încet sau deloc, este posibil să existe un blocaj în sistemul de canalizare.
 2. Mirosuri Neplăcute: O miros neplăcut ce vine din canalizare poate indica acumularea de resturi și blocarea conductelor.
 3. Refularea Apei: Dacă apa din toaletă sau chiuvetă se ridică în loc să se scurgă, este un semn clar că există o problemă de blocaj.
 4. Gorgăituri în Canalizare: Zgomotele sau gorgăitul din conducte pot indica încercarea apei de a trece prin blocaje.
 5. Apa care se adună: Apa stagnată în chiuvetă sau cadă poate fi un indiciu că sistemul de canalizare este blocat.

Beneficiile Apelului la un Instalator Profesionist

 1. Experiență și Competență: Instalatorii profesioniști au experiența și cunoștințele necesare pentru a diagnostica rapid cauza infundării și pentru a aplica soluții adecvate.
 2. Echipament Specializat: Instalatorii profesioniști dispun de echipamente specializate, precum furtune cu presiune sau camere de inspecție video, care pot ajuta la identificarea și rezolvarea blocajelor.
 3. Prevenirea Complicațiilor: Un instalator profesionist poate identifica și aborda problemele ascunse sau potențiale, prevenind complicațiile ulterioare.
 4. Rezolvare Rapidă și Durabilă: O intervenție profesională poate rezolva rapid problema și poate preveni recurența infundării în viitor.
 5. Consiliere și Prevenție: Instalatorii pot oferi sfaturi pentru întreținerea corectă a sistemului de canalizare pentru a preveni blocările ulterioare.

Concluzie

Infundarea canalizării poate fi o problemă frustrantă, dar cu ajutorul unui instalator profesionist, aceasta poate fi rezolvată rapid și eficient. Semnele timpurii ale infundării ar trebui să fie luate în serios, iar apelul la un expert în instalații sanitare poate salva timp, bani și disconfort. În plus, o intervenție profesionistă poate ajuta la prevenirea complicațiilor pe termen lung și la menținerea unui sistem de canalizare funcțional și igienic în locuința ta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *